Azran's FotoPage

By: Azran Ahmad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Saturday, 9-Feb-2008 17:39 Email | Share | | Bookmark
Kenduri Kahwin Roomate KUSZA - Zulkifli a.k.a Abe Joe

Zool+Normee and friends
Akhirnya sempurnalah sudah seramai 11 org adik beradik Abe Joe melangsungkan kenduri masing-masing...Selamat Pengantin Baru pada Zool and Normee...sama cantik and sama padan...

Aku dr kg sebenarnya,kebetulan cuti raya cina. Ada jemputan kenduri kawan kat UKM di Pasir Puteh..sorry erk Tinie...benar-benar tak dpt nak dtg...Zool punya kenduri ni bolehla diibaratkan sebagai listing kenduri yang paling ditunggu2...hehehehhe..Aku sampai agak lambat dalam kul 2ptg..sbb bertolak lambat...menempuhi jalan Kuala Lipis ke Jerantut yang agak jauh and time consuming...sampai-sampai je member dah bergambar nak balik...hampeh betul...nasib baik ada yang temankan aku makan....thank to Bobob and Ejump..tgh makan member2 lain yg nak balik dtg join lagi sekali kat meja...havoc laa kejap...mcm2 citer..

Pengantin biasala, hari2 mcm ni mmg tak available la nak sembang2...mmg dah memahami...lain masa kita jumpa2 baru boleh bercerita panjang...Zool ni antara member baik la masa di KUSZA..jadi roomate masa semester akhir...aku ingat lagi katil dia yang berhantu masa duduk Blok Hamzah...motor kriss merah yang berbunyi pelik tu...kakakaka...yang selalu aku kipnap...masa dia mula-mula KUSZA dia ingat dia la yang tua...tp aku lagi tua...kakakakakka...Batch OKT 99, kiranya semua ronin....then became Legends...proud to be onr of them...Dlm kalangan member KUSZA, kiranya Zool antara yang paling sensasi kerjaya dan kejayaannya...very impressive...dia selalu bercerita pasal family dia...dari situ aku boleh agak bahawa dia dtg dari keluarga yang susah...adik beradik ramai...permulaan akademik yang agak kurang memuaskan,masuk KUSZA,got diploma with good CGPA. Dapat interview jadi Pen. Peg Sistem Maklumat tp cerita sedih tak dpt masuk temuduga and tak dpt jawatan tu. Dpt tawaran degree di KUSTEM, tak nak pergi mulanya...sbb dekat ngan KUSZA...heheehehehe...tp aku pasti skrg dia tahu bahawa pilihan dia untuk ke KUSTEM adalah pilihan yang terbaik...Siapkan degree dalam masa 2 tahun...tak sampai setahun terus dpt keje sebagai Pegawai Sistem Maklumat di Jabatan Pendana Menteri Bhgn. Hal Ehwal Undang-undang...Normee tu pulak Pen. Pendakwaraya...mesti jumpa dalam mahkamah ni...hehehehhehhehe....itula serba sedikit pasal Zool...

Tak lama pun duduk...dalam kul 3ptg bertolak ke KL..yang lain2 ke destinasi masing-masing...semoga berjumpa lagi di lain masa...Zool...boleh doh nak rancang2 Reunion ni....makin ramai ahli ni...hehehehhe...nice to you all again - Mejoh+Ja,Karim,Apit Roy(last time jumpa 2003),Zaid,Safri dan yang lain-lain tu laaa...


Saturday, 8-Dec-2007 07:00 Email | Share | | Bookmark
Old Trafford Here I Come...

Aixara ready to Manchester
Old Trafford
Inside the stadium
View all 6 photos...
Today is my first day in UK...tidur malam tadi still not enough to regenerate my energy..dgn jetlag lagi...sejuk lagi...around 3-4 degree...fuhhh...tak tahan beb...pretty hard even aku ni org yang suka tempat sejuk-sejuk....kalu gi genting or freaser aku suka just pakai tshirt je...but this one is the real challenge...Pagi-pagi lagi dah kene bangun...nak catch the bus at 8.30am ke Manchester...Walau seberat mana kepala duk pening-pening lagi..i got enough motivation to get up..take my first bath in early morning since more then 24 hours ago..Old Trafford is calling for me....

Today is going to be one of the memorable moment in my life...i'm Manchester United die hard fan...Is about 14 years supporting such a great great football club in world, in just a few hour i'm going to touch the home ground of MU, The Theater of Dream - The Base of Fergie Red Army - Old Trafford would be visualized in reality with my own eyes...kata kawan aku..orang lain pergi Haji tengok Kaabah..(kebetulan masa tu musim Haji)...aku pula pergi UK tengok Old Trafford...hehehehe

Without having a proper breakfast...keluar then tunggu bas untuk ke Leeds Bus Station at town..is about 10min..then i can feel how cold the whether is it...masa nak dtg hari juz nak bawa jaket simple-simple je...nasib naik prepare gak glove, snow-cap and scarf...sejuk beb...risau gak tgk aixara...kut-kut dia tak tahan sejuk...we all put her in stroller...harap-harap dia ok..bukan suka naik stroller pun..tapi kat UK we need to have stroller if we bring along our childrens..kalu tak susah nak gerak...Tunggu bas tak lama pun...mmg berbeza dgn Kuala Lumpur...jadual langsung tak boleh pakai...kat sini bas mmg follow the schedule, kalau lambat pun takla lama...

Sampai di Leeds Town, kene jalan cross Leeds Center Market...kira macam pasar la...tp dari luar bangunan dia ala-ala Bangunan Sultan Abd. Samad tu...kat dalam mmg pasar..bersih and teratur..lalu kat depan kedai Pakistanis jual breakfast...sedapnya bau kopi...tp masa tak mengizinkan...sampai di Leeds Center Station..in some time get into the bus and heading to Manchester...its going take about 1 hour tru M60 (Highway number..kat UK diaorg panggil Motorway)...naik bas kat sini kene pakai seatbelt..dgn kepala duk pening-pening lagi...i'm not that enjoy on the move...cuaca hari ni berkabus dan drizzle...some time agak lebat....for sure sejuk ni.....Dalam kul 11am..sampai di Manchester Center Station...my brother dah tunggu kat sana..he study in Liverpool...and he the one who put an effort to make my dream come true...watching the game in Old Trafford,Manchester United going to face the visitor from Derby County...i'm going to watch the game sehhhh....

Sampai je kitaorg need to have breakfast dulu...lapar ni...sejuk...berangin and drizzle...sian kat aixara...a friend of my brother would be our guide today...he study in Manchester University...tak ingat dah kat tmpt mana dia bawa...tp keluar skit dari town...byk kedai-kedai halal yang dimilikki oleh muslim from middle east...kitaorg makan kat kedai Palestine..siap ada gambar Masjidil Aqsa and Palastine flag...risau gak kut-kut..ada bom ke...hehehehehe..makan kebab..fuhhh...sedap semcm je...campur ngan lapar and sejuk....pekene plak dengan hot mint-tea...eemmm....best...best... belas-belas pound gak la for 4 adult and 1 children...pas makan get back to Manchester town..gi solat dulu, ada surau kat Muslim Assoc. Ramai gak la jumpa orang-orang Malaysia kat situ...lepas solat get into the bus for route Trafford Center..and we are heading to Old Trafford...is going to take about half and hour...lalu area Manchester University..the place that i wish to be one day....

Approaching Old Trafford..i see the sign...supporters walk along road to reach the stadium...masa dalam bas ada 1 geng of malay..rupanya org Brunei...nak tgk game jugak tp tiket belum ada lagi katanya...eemmm..beli tiket underwater la nnt...coz setahu aku nak beli tiket kene jadi ahli...most yg dtg tgk games kat stadium diaorg beli session ticket...walk-in susah skit nak dpt...thank to my brother for the session ticket..he kawtim with one of his friend to allow me on the day...thank so much...i really appreciate that...

Inside The Theater of Dream...
cont...


Friday, 7-Dec-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
KLIA - Heathrow LONDON - LEEDS

Aixara ready to go...so cute...
Cheap Handset...
Leeds Town in Christmas mood..
View all 8 photos...
Flight MH004 aku dr KLIA ke Heathrow bertolak tepat masanya 12pm 7/12/2007. Bersama dengan aku,my little pumpkins..Azneeaixara...she first time on flight,tup..tup..terus kene perjalanan yang begitu panjang...Mcm-mcm gak aku rasa,risau...takut..risau kut-kut Aixara menangis ke..pening ke..bosan ke on flight...she must be damn tired...Smbl tu risau gak mcm mana bila sampai Heartrow nnt..I have to find by my own how to get the connection flight to Leeds.How to face UK immigration or Custom..mcm-mcm gak aku dgr cerita...Harap-harap semua ok...InsyaAllah...

Overall on the board was not a pleasant flight for me. Jarak penerbangan selama 13jam 20min benar-benar mengganggu aku. Even this is not the first time on the board tp aku sebolehnya nak sampai secepat mungkin. Ada entertainment on the flight..not bad gak tgk listing movie, tv series, songs or even games...tp itu semua tidak berjaya membuatkan aku rasa senang...yang aku duk tgk GPS info, kat mana dah skrg...berapa lama lagi nak sampai....aduhs flight yang moving average 500km/h tu aku terasa amat perlahan..masa berdetik bagaikan tidak bergerak...try to sleep tp jap je tersedar balik...time aku nak tertidur Aixara plak tak tidur...tp Alhamdulillah dia tak ngada-ngada sgt n tak nangis...duk melayan dia sampai kepala mula naik pening..ada rasa nak muntah pun ada...hinggakan 2nd meals aku tak jamah pun...but then i'm getting closer to London..cuaca tak berapa bagus hari tu...flight aku tgk berpusing 2-3 kali sebelum mula landing..dpt melihat cahaya melimpahi kota London..kereta bertali arus...Thames River....here i come...anyway 5.30pm 7/12/2007 waktu UK, aku menjejakkan kaki buat pertama kalinya ke London...masa tu dah gelap..on winter sunrise kul 8.00am dan kul 4pm dan sunset...

Masa landing tadi Aixara dah tido...so aku terpaksala dukung dia...fuhhh...boleh tahan beratnya...follow the sign..then sampaila tmpt imigresen..panjangnya kene beratur..Aixara pun terjaga...sian dia..tercangak2 tgk keliling...sekali sekala minta susu..aku pujuk ckp jap lagi abah..jaaappp je lagi...alert mywife..then she called then talk to Aixara..in just a few hours we are reunite since last Ramadhan...

Everything juz ok masa kat imigresen and custom..semua lepas tanpa byk soal....but i have to manage how to get the connecting flight to Leeds...masa tu dah kul 6pm..flight ke Leeds kul 8.40pm..honestly aku ckp Heathrow bukan sebuah airport yang bagus...no wonder dia tak tersenarai pun dalam 10 Best Airport in the world...KLIA rank 7 lagi...mungkin sbb Heathrow ni airport lama then terlalu sibuk hingga dah tak terjaga lagi soal keselesaan...jauh gak aku kene berjalan ikut sign entah mana2 aku pergi...ikut je laaa..berdebar2 ada gak takut sesat n terlepas flight...nak jalan laju2 sgt tak boleh Aixara jalan slow..sometimes kene pegang tangan dia..bayangkan tolak troli sebelah tangan..kiri kanan jadinya...sometimes ajak dia lari-lari anak smbl pegang bear dia....tp yg syukurnya..Aixara ok..she juz enjoy her new environment...aku pakai jacket agak tebal...yelaa sejuk kat sana...tp dalam airport tu kan ada heater...patutla semcm je aku berpeluh...hehehehehe..

Agak sekian lama berjalan..jumpa Terminal 1 utk ke Leeds..dah satu masalah lagi...punyala ramai org..barisan bersimpang siur....information board yang aku tak faham nak baca, bukan tak faham English tp entah apa info yang dipaparkaan.....sudahhhhh kali ni...mcm mana nak buat ni...gelabah gak aku...so bertenang kejap smbl tengok apa org lain buat...at last aku dpt get in line..kat sini diaorg tgk kita bawa budak-budak kecik diaorg senang nak tolong..so aku dpt skip a few line but still long to go... tp duk risau lagi betul ke line ni..coz depan aku ni ada 3 org pak arab yang aku dgr dia ckp dia nak g turki...but aku stay je...smpi di kaunter check in...yeahhh betul..rupanya semua destination diaorg bantai satu line je...lepas dpt boarding pas aku siapkan susu utk Aixara dulu then terus ke gate 8..lega rasanya..masa ada lagi dalam 40min...smpi nak masuk ke balai berlepas..beratus pjg lagi...security check..semua kene scan..jacket,kasut,tali pinggang,bear Aixara pun kene scan..nasib baik tak kenal bogel..hehehehe smpi ke gate 8..ehhhh ada plak sign 8A,8B,8C and so on...tak ingat aku sampai 8 apa......, rupa2nya utk local trip semua kat situ...tunggu punya tunggu...smpi Aixara tertido atas kerusi..sian dia..Jetlag..time tu kat Malaysia dah 3pagi...tgk2 tukar la plak ke gate 76...aduhsss...mana plak tu...menapak la pulak aku sambil dukung Aixara yang dah nyenyak sgt2 dah tido...cari gate tu...sampai je org dah ramai..rupanya hari tu ada storm skit..so air traffic ada problem...delay dan mcm2 lagi la...

Get in plane..have some nap...about 45min (past 10pm) landed at Leeds/Bradford airport..kecik je airport dia..kuar flight..fuhhh baru merasai sejuk yang sebenarnya...berangin and drizzle...sejuk gilaaaaaa.....Aixara terjaga bila dgr enjin jet...aeroplane..aeroplane....naik bas utk ke terminal...sampai ke Terminal tgk2 kasutr Aixara tinggal sebelah...eeemmm...kene beli lain la ni...then tetiba aku tgk one of the ground staff kat situ duk pegang kasut Aixara tu...belum sempat mintak dia dah hulur...thanks rupanya ada sorang passenger yg bag kat dia.... masa nak g ambil beg..aku nmpk ada 2-3 org custom duk tercangak kat laluan keluar...risau gak ni.....tunggu punya tunggu..mana la plak beg aku ni....semua org dah blah..aku dah cari mana tiket flight yg ada keratan bagasi tu...mat saleh yg keje kat airport tetiba tanya aku..."..is this your beg?.." sambil menunding ke arah satu beg yang dah atas lantai pun,bila gi dekat mmg betul la beg aku..beg tu dah lalu pun depan aku...tp aku tak perasan sbb beg tu dah terkopak bhgn blkgnya!!!!!???? Mendoza dekat RM400 bebbbbb...terkebil2 jap aku..nasib baik tak berterabur brg2 sbb lapisan dalam tak koyak sama...malas nak ckp apa2 lagi..aku letih gila...sejuk...lapar...ngantuk...angkat beg atas troli...Aixara cakap beg abah koyakk..ehhehehhe.....tolak keluar..disbbkan aku org yang terakhir...custom yang tercegat tadi dah takde dia ingat semua dah keluar kut...balik rumah dah kut....ehhehehehe...dgn pantas aku menolak troli ikut green lane to meeting point...mywife and her friends waiting for me...Aixara berlari2 dptkan ibu dia...yeahh of course she miss her mum a lot...aku..hehehehe...lagi2 laa...get home in about 20min...enjoy nasi+ayam masak kicap+air sejuk...lain mcm sejuk air dia...tak puas minum...hehehehe...dehydrate aku seharian atas flight....get sleep early coz 2morrow morning i have a big event...

next Old Trafford Here I Come ...

cont....


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net